5. TATABÁNYAI MALACSÁGOK - 2018


KOLBÁSZTÖLTŐ VERSENY


VERSENYKIÍRÁS


Az 5. Tatabányai Malacságok kolbásztöltő versenyére 3-8 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A nevező csapatoknak biztosítunk helyet, 10 kg friss kolbászhúst és belet, melyet a töltés előtt fehér műanyag ládában adunk át 1000 Ft-os letéti díj ellenében. A letéti díjat a versenyt követően a láda leadásakor visszatérítjük a csapatnak. Ezenkívül biztosítunk asztalt és vizet, a többi kelléket a csapatoknak szükséges magukkal hozni (hagyományos kézi daráló, töltőgép, fűszerek, kések, vágódeszka, edények, kézmosáshoz lavórok és minden egyéb szükséges eszköz).


A kolbásztöltésre 2018. február 10-én 11:00 órától 13:00 óráig van lehetőség a rendezvény helyszínén (Árpád tér) erre kijelölt helyeken. A kolbászmintát a csapat megjelölésével a szervezőknél kell leadni legkésőbb 13.00 óráig.


Az 5. Tatabányai Malacságok programja ITT található.


 
A nevezési díja:
10.000,- Ft Tatabánya Kártyával (a csapatból egy főnek be kell mutatnia a Tatabánya Kártyáját)
11.000,- Ft Tatabánya Kártya nélkül.
(+1000,- Ft minden csapatnak, amely a verseny végén visszajár.)


A versenyben részt vevő csapatoknak egy pár kolbászt (2X20-25 cm) kell leadni, amely ízre, küllemre és aromára is meg kell feleljen a zsűri elvárásainak.
A nevezési díjat befizetni személyesen, készpénzzel a Tatabánya Pont irodában (2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.) VAGY utalással lehet. A befizetett díjról számlát állítunk ki. Utalni az alábbi számlaszámra lehet: Agora Nonprofit Kft. - 10300002-10592029-49020137. A közlemény rovatban, kérjük tüntesse fel az alábbiakat: "Kolbásztöltő verseny 2018., nevezési díj; a jelentkező csapat neve"
Kérjük, figyeljenek a pontos kitöltésre!


A nevező csapatok minden résztvevőjének kötelező kötény, köpeny és sapka vagy kendő használata, melyet egyedileg kell kialakítani a csapatra jellemző sajátosságokkal, hiszen a zsűri az elbírálásnál a csapatok ötletességét, egyediségét is figyelembe veszi.A megmaradt kolbászalapanyagot a csapatok saját felhasználásra megtarthatják, amelyet zárt edényben kell tárolni, további értékesítésre illetve kóstoltatásra azonban nem használható fel.  Kérjük, hogy a kolbászgyártás során keletkezett ételmaradékot az általunk biztosított műanyagzsákokban tárolják, melyet a versenyt követően a szervezőknél kell leadni.


A résztvevőknek a jelentkezéskor az alábbi szabályok betartását kell vállalniuk:

1. Elektromos eszközök nem használhatók! Áramot nem tudunk biztosítani a csapatoknak!
2. Az asztalok elfoglalása 9:00 - 10:00 óra között történik. Regisztrálni a sátorban lehet – itt kapják meg a sorszámokat, a kolbász készítésélhez szükséges húst és belet.  
3. Az asztalok elfoglalása után (autóból kipakolás) a kijelölt parkolóban tárolják a gépkocsikat, tehát nem a rendezvény területén.
4. A program végén a szemetet a kijelölt tárolóedényekben helyezik el! A kolbászgyártás során keletkezett ételmaradékot az általunk biztosított műanyagzsákokban tárolják, melyet a versenyt követően a szervezőknél kell leadni.
5. A megmaradt kolbászalapanyagot a csapatok saját felhasználásra megtarthatják, amelyet zárt edényben kell tárolni, további értékesítésre illetve kóstoltatásra azonban nem használható fel.  
6. A regisztrált csapat nevében a Csapatvezető / Regisztráló felel a Szervezők felé az átadott tárgyak (pl. sörpad garnitúra) és a rendezvény rendjének vonatkozásában.
 

A versenyre nevezni az alábbi nevezési lapon csapatnév megjelöléssel lehet, legkésőbb 2018. január 31-ig.


Eredményhirdetés a színpadon 15:00 órakor lesz. A zsűri által legízletesebbnek ítélt első három csapatot értékes nyereményekkel jutalmazzuk, továbbá értékes különdíjak is kiosztásra kerülnek.


Szeretettel várjuk az Önök jelentkezését is!


Szervező: Tatabánya Pont


Ötletgazda: Bányász Művelődési Otthon, Kertváros (Pákai Ernő, Magyarné Kocsis Andrea)


 Tatabánya Pont
Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán!
SZENT ISTVÁN NAP2018. augusztus 20., hétfő


RÉSZLETES PROGRAM ITT.

 68. TATABÁNYAI BÁNYÁSZNAP
RÉSZLETES PROGRAM ITT.


Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE


Foglalj időben szállást a
68. Tatabányai Bányásznap idejére!
Érdemes!
Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont

 

 

 Iratkozz fel az eseményekre!Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 


 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok