Szent István Nap a Csónakázó-tónál


Látványos és egyben hagyományteremtő szekeres felvonulással érkeztek többek között a Múltunk és Jövőnk Egyesület tagjai, valamint a Bányász Néptáncegyüttes táncosai a Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda szervezésében a Csónakázó tóhoz, ahol már a délelőtt folyamán elkezdődtek a főként hagyományőrző programok és azok színes kavalkádja szórakoztatta egész nap a tatabányaiakat 2013. augusztus 20-án.


 

A délelőtt folyamán a Garabonciás Együttes koncertezett nem csak a gyerekeknek. A réten íjász, harcművészeti és lovas bemutatót láthattak, és a rovásírással is megismerkedhettek az érdeklődők. A Tatabányai Múzeum munkatársainak közreműködésével a "csodajurtában" egész nap meséket hallgathattak a gyerekek. A nagy színpadon Simon Péter atya szentelte meg az új kenyeret, majd az aratókoszorút a Bányász Táncegyüttes tagjai adták át ünnepélyesen Schmidt Csaba polgármesternek, ezt követően pedig a Tatabányai Bányász Táncegyüttes utánpótlás csoportja nagy sikerű bemutatót tartott.Schmidt Csaba polgármester, Charlie koncertje előtt mondta el ünnepi köszöntőjét, amelyben többek között kiemelte: a múlt értékeiből, sikeréből meríthetünk erőt, hogy mi is sikeresek legyünk. Szent István királyunknak szinte hihetetlen feladattal kellett szembenéznie, egy megosztott országgal, ellenséggel körülvéve. De ő hitt a magyar nemzet erejében, jövőjében és összefogta az országot, törvényeket, rendet teremtett, letette a magyar állam alapjait - hallhattuk. Ha Istvánt akarjuk követni, akkor keresnünk kell azt, ami összeköt és nem azt ami elválaszt minket. A siker alapja a munka, a rend és az összefogás lehet - fogalmazott a városvezető.
Charlie koncertje óriási sikert aratott, mint a legtöbb program a tatabányai Szent István Napon, amely látványos tűzijátékkal ért véget.szöveg: tatabanya.huTatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok