Soha nem látott tömeg a városközpontban


Közel tízezer ember fordult meg két nap alatt 2013. június 21-22-én a városközpontban, hogy részese legyen az első, hagyományteremtő szándékkal a Tatabánya Pont által megrendezett I. Tatabányai Sörfesztiválnak. Főszerepben természetesen a sör volt, de 0-99 éves korig mindenki megtalálhatta a lehetőséget a kikapcsolódásra.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!

Igazi, családbarát eseményről beszélhetünk, hiszen amíg a felnőttek söröztek, addig a gyerekek a vidámparkban dodzsemezhettek kedvükre. A bátrabb gyerekek a Face Team akrobatikus kosárlabda csapat lélegzetelállító bemutatója után kipróbálhatták, milyen érzés kosárlabdával a magasban repkedni.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


És ahogy ugyanezt a Face Team-es fiúk csinálták.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


A tucatnyi sörlelőhelyen a már megszokott ízek mellett különleges söröket is megkóstolhattak a Vendégek, mint például a Corvinburg sorozat tagjai: citromos, szilvás, vörös, barna, plzeni típusú. További sörök: Dunai Ászok és Fekete Ászok, Köleses Félbarna, a Fekete Meggy Litovel és az ismert sörmárkák.


Igazán nagy meglepetés a sörrajongóknak a sörfesztiválra érkező testvérvárosok küldötteinek ajándéka volt. Németországból az Aalener Löwenbrau, Lengyelországból a bedzini Tyskie és a Székelyudvarhelyről érkezett Ciuc néven ismert csíki sör segített a szomjoltásban.


Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


A különféle sörök mellett különféle zenei stílust is hallhattunk a rocktól a reggae-n és a countryn át a sramli zenéig. Az idősebbek is jól érezték magukat, jókedvűen, megfiatalodva táncoltak az utcabálon, ahol régi és új slágereket énekelt pénteken este a PartySyndrom zenekar.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


A rendezvényen a Fesztivál Fúvószenekar, a Kertvárosi Bányász Mazsorett Táncegyüttes, a Die Lausbuben sramlizenekar, és a tarjáni Tarianer Spitzbuam gondoskodott a látványos szórakozásról.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


Péntek este a Ladánybene 27 reggae zenekar lépett fel és énekelte nekünk Fürdik a lelkem című számában, hogy "Álmodozva sörözöm, a poharamat őrzöm...", mely a már egyébként is jó hangulatot tovább fokozta.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes! Vélemény a Tatabánya Pont Facebook oldaláról:


L.I.-né
"Köszönet ezért az elképesztő jó rendezvényért. Nagyon jó volt. Végre nálunk is lehet jó rendezvényeket rendezni kulturált körülmények között. Szeretem most már Tatabányát. Sok sikert!!!!!"


 

A Show Formációs Táncegyüttes rendkívül látványos és sokszínű műsorral lenyűgözte a nézőket.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


A hétvége leglátogatottabb programja a Hooligans koncert volt, mely a több ezer ember mellett egy szerencsés menyasszonynak is örök élmény marad, hiszen lánybúcsúja alkalmából a koncert kellős közepén hívták fel a fiúk a színpadra és kívántak neki sok boldogságot. A fellépést ezen a napon is autogramosztás és fotózkodás követte.
Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


Szombat este a koncert után kihúnytak a fények a városközpontban és kezdetét vette a hagyományos szentivánéji tűztánc és tűzugrás sámándobok kíséretében, melynek üzenete szerint a tűzünnep megőrizte ősi, mágikus karakterét, hiszen a tűznek volt köszönhető a világosság, a tisztaság, az egészség, a szerelem, a szenvedély, az elevenség és az örök megújulás.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!

Bízunk abban, hogy a fesztiválra kilátogatók jól érezték magukat és szeretettel várjuk Önöket jövőre is!Vélemény a Tatabánya Pont Facebook oldaláról:

K.J.-né
"Kedves Rendezők! Szeretném a koromtól függetlenül -65 év- megköszönni ezt a csodálatos két napot! Imádom amikor megtelik a tér élettel, és amikor tudunk, minden rendezvényen ott vagyunk. Nagyon kellett már ez a városunknak! (...)"


 

Köszönetnyilvánítás:


Köszönet a fellépőknek, hogy műsorukkal, koncertjükkel emelték a rendezvény színvonalát!

A városközpontban lakók megértését és türelmét ezúton is köszönjük!


Támogatók és együttműködő partnerek:

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

TKKN Kft.

Heineken Sörgyár

Detrik és Zovits Kft. - italnagykereskedés

Derik Hungária Kft. - biztonsági szolgálat

A Vértes Agorája - műszaki csoport - hang-, fény- és színpadtechnika

Földi Imre Városi Sportcsarnok

Jászai Mari Színház, Népház

Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség

Tatabánya Erőmű Kft.

Tatabányai Gyémánt Fürdő

Don Pepe Pizzéria

Turul Café és Étterem

Vértes Center

Észak-dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Tatabánya Városi Rendőrkapitányság

KEM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Tatabányai Polgárőrség

Tatabánya Megyei Jogú Város Közterület-felügyelete

Vértes Volán

Testvérvárosok: Aalen, Bedzin, Christchurch, Izsevszk, Székelyudvarhely


Médiapartnerek:

Forrás Rádió

Mi Tatabányánk ingyenes városi havilap

www.tatabanya.hu városi hírportál

Tatabányai Televízió

Keminfo hirdetési magazin

Oxigén TV

24 ÓRA

Kemma.hu

Komárom-Esztergomi Est


Köszönjük a támogatást! Számunkra megtiszteltetés az együttműködés!


Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda

Lájkold Te is, ha tetszett az I. Tatabányai Sörfesztivál!Tatabánya Pont
Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán!
 HÚSVÉT TATABÁNYÁNKATTINTS IDE
A RÉSZLETES PROGRAMÉRT!

 MAJÁLIS TATABÁNYÁN


 
KATTINTS IDE
A RÉSZLETES PROGRAMÉRT!

 7. Tatabányai SörfesztiválKATTINTSON IDE
A RÉSZLETES PROGRAMÉRT!


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

TWITTER

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
 

 

 

 Iratkozz fel az eseményekre!Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok