Soha nem látott tömeg a városközpontban


Közel tízezer ember fordult meg két nap alatt 2013. június 21-22-én a városközpontban, hogy részese legyen az első, hagyományteremtő szándékkal a Tatabánya Pont által megrendezett I. Tatabányai Sörfesztiválnak. Főszerepben természetesen a sör volt, de 0-99 éves korig mindenki megtalálhatta a lehetőséget a kikapcsolódásra.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!

Igazi, családbarát eseményről beszélhetünk, hiszen amíg a felnőttek söröztek, addig a gyerekek a vidámparkban dodzsemezhettek kedvükre. A bátrabb gyerekek a Face Team akrobatikus kosárlabda csapat lélegzetelállító bemutatója után kipróbálhatták, milyen érzés kosárlabdával a magasban repkedni.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


És ahogy ugyanezt a Face Team-es fiúk csinálták.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


A tucatnyi sörlelőhelyen a már megszokott ízek mellett különleges söröket is megkóstolhattak a Vendégek, mint például a Corvinburg sorozat tagjai: citromos, szilvás, vörös, barna, plzeni típusú. További sörök: Dunai Ászok és Fekete Ászok, Köleses Félbarna, a Fekete Meggy Litovel és az ismert sörmárkák.


Igazán nagy meglepetés a sörrajongóknak a sörfesztiválra érkező testvérvárosok küldötteinek ajándéka volt. Németországból az Aalener Löwenbrau, Lengyelországból a bedzini Tyskie és a Székelyudvarhelyről érkezett Ciuc néven ismert csíki sör segített a szomjoltásban.


Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


A különféle sörök mellett különféle zenei stílust is hallhattunk a rocktól a reggae-n és a countryn át a sramli zenéig. Az idősebbek is jól érezték magukat, jókedvűen, megfiatalodva táncoltak az utcabálon, ahol régi és új slágereket énekelt pénteken este a PartySyndrom zenekar.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


A rendezvényen a Fesztivál Fúvószenekar, a Kertvárosi Bányász Mazsorett Táncegyüttes, a Die Lausbuben sramlizenekar, és a tarjáni Tarianer Spitzbuam gondoskodott a látványos szórakozásról.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


Péntek este a Ladánybene 27 reggae zenekar lépett fel és énekelte nekünk Fürdik a lelkem című számában, hogy "Álmodozva sörözöm, a poharamat őrzöm...", mely a már egyébként is jó hangulatot tovább fokozta.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes! Vélemény a Tatabánya Pont Facebook oldaláról:


L.I.-né
"Köszönet ezért az elképesztő jó rendezvényért. Nagyon jó volt. Végre nálunk is lehet jó rendezvényeket rendezni kulturált körülmények között. Szeretem most már Tatabányát. Sok sikert!!!!!"


 

A Show Formációs Táncegyüttes rendkívül látványos és sokszínű műsorral lenyűgözte a nézőket.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


A hétvége leglátogatottabb programja a Hooligans koncert volt, mely a több ezer ember mellett egy szerencsés menyasszonynak is örök élmény marad, hiszen lánybúcsúja alkalmából a koncert kellős közepén hívták fel a fiúk a színpadra és kívántak neki sok boldogságot. A fellépést ezen a napon is autogramosztás és fotózkodás követte.
Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!


Szombat este a koncert után kihúnytak a fények a városközpontban és kezdetét vette a hagyományos szentivánéji tűztánc és tűzugrás sámándobok kíséretében, melynek üzenete szerint a tűzünnep megőrizte ősi, mágikus karakterét, hiszen a tűznek volt köszönhető a világosság, a tisztaság, az egészség, a szerelem, a szenvedély, az elevenség és az örök megújulás.Kattintson a képre a többi fotóért! Érdemes!

Bízunk abban, hogy a fesztiválra kilátogatók jól érezték magukat és szeretettel várjuk Önöket jövőre is!Vélemény a Tatabánya Pont Facebook oldaláról:

K.J.-né
"Kedves Rendezők! Szeretném a koromtól függetlenül -65 év- megköszönni ezt a csodálatos két napot! Imádom amikor megtelik a tér élettel, és amikor tudunk, minden rendezvényen ott vagyunk. Nagyon kellett már ez a városunknak! (...)"


 

Köszönetnyilvánítás:


Köszönet a fellépőknek, hogy műsorukkal, koncertjükkel emelték a rendezvény színvonalát!

A városközpontban lakók megértését és türelmét ezúton is köszönjük!


Támogatók és együttműködő partnerek:

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

TKKN Kft.

Heineken Sörgyár

Detrik és Zovits Kft. - italnagykereskedés

Derik Hungária Kft. - biztonsági szolgálat

A Vértes Agorája - műszaki csoport - hang-, fény- és színpadtechnika

Földi Imre Városi Sportcsarnok

Jászai Mari Színház, Népház

Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség

Tatabánya Erőmű Kft.

Tatabányai Gyémánt Fürdő

Don Pepe Pizzéria

Turul Café és Étterem

Vértes Center

Észak-dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Tatabánya Városi Rendőrkapitányság

KEM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Tatabányai Polgárőrség

Tatabánya Megyei Jogú Város Közterület-felügyelete

Vértes Volán

Testvérvárosok: Aalen, Bedzin, Christchurch, Izsevszk, Székelyudvarhely


Médiapartnerek:

Forrás Rádió

Mi Tatabányánk ingyenes városi havilap

www.tatabanya.hu városi hírportál

Tatabányai Televízió

Keminfo hirdetési magazin

Oxigén TV

24 ÓRA

Kemma.hu

Komárom-Esztergomi Est


Köszönjük a támogatást! Számunkra megtiszteltetés az együttműködés!


Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda

Lájkold Te is, ha tetszett az I. Tatabányai Sörfesztivál!Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok