Matthew Edwards: Igazi zenei csemegével készülünk


Az Árpád tér ismét különleges zenei programot kínál 2013. május 11-én este a tatabányai zeneszerető közönségnek. A városközpontot a budapesti Golgota Gospel Kórus tölti meg élettel szombaton fél héttől. A Tatabánya Pont interjúja Matthew Edwards-cal, a Golgota Keresztény Gyülekezet tatabányai lelkipásztorával. Felhívjuk a kedves Érdeklődők figyelmét, hogy a koncertet rossz idő esetén is megtartják. Ebben az esetben a Polgármesteri Hivatal új tanácstermébe várják Önöket!


Tatabánya Pont:
Mi adta az ötletét a Gospel Est megrendezésének?
Matthew Edwards: Elsősorban úgy gondolom, hogy a megújult városközpont, az Árpád tér arculatába illeszkedik ez az esemény. Továbbá az idei évben megrendezett "ProChrist" rendezvény sikerén felbuzdulva kezdeményeztük a Gospel Est szervezését. Szeretnénk megismertetni Tatabánya lakóit az amerikai gospel zene örömet közvetítő átütő erejével.Tatabánya Pont:
Honnan érkezik az együttes?
Matthew Edwards: A Budapesti Golgota Keresztény Gyülekezet hozta létre a Golgota Gospel Kórust, budapesti székhellyel, jelenleg 180 taggal. A amatőr énekesekből álló énekkar tíz évvel ezelőtt jött létre. A koncert zenekari kísérettel zajlik majd. Míg a kórus tagjai amatőrök, a kísérőzenészek viszont profik. A zenekar vezetője a Dél-Afrikai származású Mark Zeeman zongoraművész.Tatabánya Pont:
Ha jól tudom, a gospel afrikai eredetű muzsika. Milyen a budapesti kórus összetétele?
Matthew Edwards: Pontosan. Jól tudod. Nyilvánvaló, hogy sokkal több magyar énekkari tag van, pontosan 90%-a magyar 10% pedig más nemzetiségű énekes, többségében angolul beszélő.


Tatabánya Pont:
Milyen muzsikával örvendeztetik meg a nagyérdemű közönséget május 11-én este?
Matthew Edwards: Repertoárjukban a gospel több fajtáját is bemutatják, énekelnek majd angolul és magyarul egyaránt. Remélem igazi zenei csemege lesz a tatabányai közönségnek, és örömzenével tölthetjük meg a város központját ezen a koranyári napon az Árpád téren. Mindenkit szeretettel várunk május 11-én, szombaton fél hétkor az Árpád téren!


Juhász Ildikó


Társszervező: Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán!
SZENT ISTVÁN NAP2018. augusztus 20., hétfő


RÉSZLETES PROGRAM ITT.

 68. TATABÁNYAI BÁNYÁSZNAP
RÉSZLETES PROGRAM ITT.


Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE


Foglalj időben szállást a
68. Tatabányai Bányásznap idejére!
Érdemes!
Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont

 

 

 Iratkozz fel az eseményekre!Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 


 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok