Matthew Edwards: Igazi zenei csemegével készülünk


Az Árpád tér ismét különleges zenei programot kínál 2013. május 11-én este a tatabányai zeneszerető közönségnek. A városközpontot a budapesti Golgota Gospel Kórus tölti meg élettel szombaton fél héttől. A Tatabánya Pont interjúja Matthew Edwards-cal, a Golgota Keresztény Gyülekezet tatabányai lelkipásztorával. Felhívjuk a kedves Érdeklődők figyelmét, hogy a koncertet rossz idő esetén is megtartják. Ebben az esetben a Polgármesteri Hivatal új tanácstermébe várják Önöket!


Tatabánya Pont:
Mi adta az ötletét a Gospel Est megrendezésének?
Matthew Edwards: Elsősorban úgy gondolom, hogy a megújult városközpont, az Árpád tér arculatába illeszkedik ez az esemény. Továbbá az idei évben megrendezett "ProChrist" rendezvény sikerén felbuzdulva kezdeményeztük a Gospel Est szervezését. Szeretnénk megismertetni Tatabánya lakóit az amerikai gospel zene örömet közvetítő átütő erejével.Tatabánya Pont:
Honnan érkezik az együttes?
Matthew Edwards: A Budapesti Golgota Keresztény Gyülekezet hozta létre a Golgota Gospel Kórust, budapesti székhellyel, jelenleg 180 taggal. A amatőr énekesekből álló énekkar tíz évvel ezelőtt jött létre. A koncert zenekari kísérettel zajlik majd. Míg a kórus tagjai amatőrök, a kísérőzenészek viszont profik. A zenekar vezetője a Dél-Afrikai származású Mark Zeeman zongoraművész.Tatabánya Pont:
Ha jól tudom, a gospel afrikai eredetű muzsika. Milyen a budapesti kórus összetétele?
Matthew Edwards: Pontosan. Jól tudod. Nyilvánvaló, hogy sokkal több magyar énekkari tag van, pontosan 90%-a magyar 10% pedig más nemzetiségű énekes, többségében angolul beszélő.


Tatabánya Pont:
Milyen muzsikával örvendeztetik meg a nagyérdemű közönséget május 11-én este?
Matthew Edwards: Repertoárjukban a gospel több fajtáját is bemutatják, énekelnek majd angolul és magyarul egyaránt. Remélem igazi zenei csemege lesz a tatabányai közönségnek, és örömzenével tölthetjük meg a város központját ezen a koranyári napon az Árpád téren. Mindenkit szeretettel várunk május 11-én, szombaton fél hétkor az Árpád téren!


Juhász Ildikó


Társszervező: Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

TWITTER

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
 

 

 

 Iratkozz fel az eseményekre!Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok