Ludányi Tamás: Befejeződött a Dzsesszerda sorozat 8. évada


A 39. Dzsesszerda, amelyet a Dallam Alapítvány rendezésében hallhattunk Pleier Tamás fővédnökségével, rendkívül jó záró rendezvény volt 2013. május 8-án. Befejeződött a tatabányai jazz sorozat 8. évada. A Tatabánya Pont interjúja Ludányi Tamással, a Dallam Alapítvány vezetőjével.


Pleier Tamás fővédnök és Ludányi Tamás


Tatabánya Pont:
Mi emeli ki ezt a mostani rendezvényt a Dzsesszerdák sorából?

Ludányi Tamás: A 39. Dzsesszerda, amelyet a Dallam Alapítvány rendezésében hallhattunk Pleier Tamás fővédnökségével, rendkívül jó záró rendezvény volt 2013. május 8-án. Úgy gondoltuk, hogy évad utolsó hangversenyére nem kisebb csapatot hívunk meg, mint a Tátrai Trendet, mivel ez a kiváló csapat még nem játszott a Dzsesszerda sorozatunk színpadán.Tátrai Trend (Fotó: tatabanya.hu)


Tatabánya Pont:
És sikerült is méltó befejezést adni ennek a jazz-szezonnak, ha jól sejtem a visszajelzésekből.

Ludányi Tamás: Valóban. Reményeink igazolódtak, mert rendkívül jó hangulatú hangversenyben volt részünk. Tátrai Tibor még mindig egy a helyzete magaslatán álló zenész kiváló szakmai felkészültségéről tett tanúbizonyságot a sajátosan piros gitárján és ehhez mérten a csapata is bebizonyította, hogy jó társak és alkalmasak az együtt zenélésre. Különösen kiemelkedő volt Tátrai mellett Pintér Tibor - aki már szerepelt ezen a színpadon-, az őrendkívüli technikája és zenei toleranciája kimutatkozott a gitár kezelésében. A csapat sajátos zenei stílusa magával ragadta a közönséget, hiszen ritkán hallható elektromos gitár-párbaj a Zeneiskola színpadán.Laskay Péter és Quartetje


Tatabánya Pont:
Kik kísérték Tátraiékat? Mit kell róluk tudni?

Ludányi Tamás: A hazai erőket felkarolva Laskay Péter és Quartetje mutatkoztak be, mint előzenekar. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán végzős fiúk a diplomakoncertjüket játszhatták el zeneértő közönségünknek. A produkció helyén való volt, a fiúk felkészültek arra, hogy egy szép íves pályát fussanak be és tovább neveljék az ifjúságot a könnyűzene területén.


Tatabánya Pont:
Néhány szóban foglaljuk össze a 8. évadot. Kiket láhatott-hallhatott a jazz-barát?

Ludányi Tamás: A befejeződött évad során olyan jazz muzsikusok léptek fel Tatabányán, mint például Bolla Gábor Quartetje, Kozma Orsi, a külföldiek közül Janus Szprot. Mindezt szerencsére többen is lehetővé tették nekünk, támogatóink voltak a Dallam Alapítvány, a Nebuló Kft., az AGC, Bognár Zoltán önkormányzati képviselő, a Forrás Rádió, a 24 óra, a JazzMa.hu, a tatabanya.hu. Ezúton is köszönjük mindegyikőjüknek.


Tatabánya Pont:
Vannak már tervek a nyári szünet utánra?

Ludányi Tamás: A 9. évad őszi koncertjeit is szervezzük, 2013. október 16-án Binder Károly (zongora), novemberben Bacsó Kristóf quartetje lép fel, míg decemberben Pocsai Krisztina énekes lesz a vendég.


Szutter Levente, Holicsek Szilvia

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok