Első Tatabányai Futógála a Mozgás Évében


2013. szeptember 5-én több százan vettek részt az I. Tatabányai Futógálán a Csónakázó-tónál és a Grosics Gyula Stadionban. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott eseményen díjazták a legaktívabb óvodát, iskolát és munkahelyet is.Oláh Gergő, az X-Faktor 2012-es győztese is futott a gyerekekkel


Az Egészséges Tatabányáért Program utolsó előtti eseményeként rendezett futógálán három korcsoportban indultak a mozogni vágyók: az óvodások és kisiskolások 10.30-kor rajtoltak a Grosics Gyula Stadionban, Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó és Gyémanti, a Tatabányai Gyémánt Fürdő kabalafigurájának vezetésével.Az 5. osztálynál idősebb gyerekek és a felnőttek a Csónakázó-tónál rajtoltak, majd innen indulva tették meg a körülbelül 2,7 kilométeres távot a Csónakázó-tó - Sárberki lakótelep - Összekötő út - Ságvári Endre út útvonalon.
Az egyik legaktívabb csapat, a Tata Mustangs


A rendezvényen a legaktívabb óvoda a Szivárvány Óvoda, a legaktívabb iskola pedig a Dózsa György Általános Iskola lett, míg a legaktívabb "munkahely" címet a Tata Mustangs csapata nyerte el. A futógála zárásaként Oláh Gergő, az X-Faktor tavalyi győztese lépett fel, majd futott egy stadionkört a gyermekekkel.
Mint ismeretes, az önkormányzat a tatabányai polgárok életminőségének javításáért indította el az Egészséges Tatabányáért Programot, mely mindenkinek lehetőséget kíván teremteni az egészséges életmód „megtanulására”, a betegségek megelőzésére, kiszűrésére, valamint az egészségfejlesztésre. A program minden évben más-más területre fókuszál: a 2013-as esztendő "A Mozgás Éve".


Eredeti cikk: tatabanya.hu

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán!Turul-madárFigyelem!
Építkezés zajlik a Turul-madár

melletti parkolóban és környékén.
Kérjük,
IDE KATTINTVA
tájékozódjon, mielőtt ellátogat az emlékműhöz.
Az építkezés ideje alatt is látogatható a Turul parkerdő!Látványterv


 


Jó szerencsét! Emlékév
2016. december 24.-2017. október 8.
KATTINTSON IDE! 

 Iratkozz fel az eseményekre!Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 


 

  

 


 

Feliratkozás hírlevélre

Email cím:

Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok