Égre írt újévi köszöntés


Méltó köszöntése volt a 2013-as esztendőnek a Tatabánya városközpontjában rendezett újévi tűzijáték, melyet a városháza tetejéről lőtték fel a szakemberek. A bámészkodók igyekeztek minél jobb helyet találni a látvány élvezetéhez.Kattintson a képre a többi fotóért. Érdemes!

Az idén először évet záró és nyitó tűzijátékra hívta a tatabányaiakat a város önkormányzata. A 2012-ben megújult, azóta Árpád térre keresztelt közterületre már éjfél előtt fél órával elkezdtek szállingózni az érdeklődők. Zömében felnőttek gondolták úgy, hogy Tatabánya szívében, földijeikkel együtt töltik el az Óév utolsó, no meg az Újév első perceit, de sokan gyermekeiket is elhozták a hagyományteremtő látványosságra. A tűzijátékokat a városháza tetejéről lőtték fel a szakemberek. A bámészkodók igyekeztek minél jobb helyet találni, hogy a tiszta, csillagos égboltra írt fénycsóvákból minél többet lássanak, így a hivatal közvetlen közelében szinte kiürült, míg kissé távolabb zsúfolásig megtelt a tér. Az érdeklődés felülmúlta a szervezők várakozásait. Nagy volt a hangzavar: sokan hoztak magukkal trombitát vagy más hangkeltő eszközt, hogy már éjfél előtt beharsogják a teret. A rögtönzött koncert és persze a zsebekből előkerült kisebb tűzijátékok jelezték az új esztendő közeledtét.Kattintson a képre a többi fotóért. Érdemes!

Éjfél után pedig megkezdődött a színpompás "központi" tűzijáték is, amelyet az emberek tapssal értékeltek. A polgármesteri hivatal tetejéről égre írt mellett városszerte megszámlálhatatlan kisebb magántűzijáték világította be a tatabányai égboltot. Az egyik éppen a Turul madár körül színesítette meg az évet fordító éjszakát. Az önkormányzat a tíz perces meglepetést egyébként meghívónak szánta a város 2013-as programjaira, amelyeknek az idén is méltó helyszínt adnak majd a megújult tatabányai közterek. Az év utolsó rendezvénye az ígéretek szerint igazi szilveszteri utcabál lesz majd.

forrás: 24 ÓRA
képek: Tatabánya Pont

A tűzijáték szervezője a Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda volt.

Boldog, sikerekben gazdag Új Esztendőt kívánunk!

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok