Boros Csaba: Mindig nagy élmény fiatalokkal együtt színpadra lépni


2012. november 24-én sok év után ismét Tatabányán koncertezik a Republic. Az együttes számára is nagy élmény, hogy gyerekekkel együtt léphetnek színpadra, ez új színt visz a produkcióba. A Tatabánya Pont interjúja Boros Csabával, a Republic basszusgitárosával.fotó: Republic


Tatabánya Pont: November 24-én sok év után ismét Tatabányán koncertezik a Republic együttes.

Boros Csaba: Bizony jó régen voltunk már Tatabányán. Hívtatok minket az augusztus végi Fő Tér Avató Fesztiválra is, de arra a napra már volt koncertünk, így nem tudtunk jönni, de most novemberben bepótoljuk ezt a Földi Imre Sportcsarnokban. Ez külön érdekességet ad az eseménynek számomra, mivel én még gyermekkoromból emlékszem Földi Imrére...

Tatabánya Pont: Hogy jött az ötlet, hogy a Sárberki Általános Iskola énekkarával énekeljetek együtt?

Boros Csaba: Ugye az ottani énekkar-vezető elég modern felfogásban tanítja a gyerekeket zenére, énekre. Nem csak népdalokat tanít nekik, hanem kortárs könnyűzenét is, mint pl. Republic-dalokat. Ennek én külön örülök, hiszen fontosak a népdalok is, persze, de a popzene, a könnyűzene is része a kultúránknak, nem jobb vagy rosszabb a népzenénél. A mi korosztályunknál ez kimaradt, jó, hogy most már van ilyen. A zenekar számára ez nem az első alkalom hasonló együttműködésre. Először Győrött hívtunk fel a színpadra egy egyetemi kórust, azóta ez egy önjáró történetté vált, és eljutott Tatabányára is. Ez nekünk is élmény, hiszen új színt hoz a produkcióba, de nekik is élmény biztosan egy olyan együttessel egy színpadon állni és énekelni, mint a Republic. Főleg, hogy jelen esetben gyerekekről van szó. Ez biztos emlékezetes élmény az együttes, a gyerekek és a közönség számára is.

Tatabánya Pont: Milyen dalokat fogtok együtt előadni?

Boros Csaba: Az legyen meglepetés, 3-4 közös dal lesz...

Tatabánya Pont: Idén jött ki új lemezetek, Bólints Tibi címmel. Erről is fogtok dalokat játszani, vagy a nagy slágereiteket hallhatjuk majd?

Boros Csaba: Mindkettő. Az új albumról 2-3 számot fogunk előadni, inkább jól ismert számokat játszunk majd, amiket mindig mindenhol szeretnének hallani.

Tatabánya Pont: Mit kell tudni az előzenekarotokról, a Zoomról?

Boros Csaba: A Zoom is azon néhány zenekar egyike, akik rendszeresen játszanak előttünk. A Republic nagyon fontosnak tartja, hogy színpadra állítson fiatal tehetségeket, akik a jövő reménységei lehetnek, hogy zenéjükkel frissítést vigyenek a mai kor zenei palettájába. Ez a fiatal lendület más hangulatot teremt majd. A Zoom egy jó zenekar jó szövegekkel, jó kis dalokkal. Mi is mind emlékszünk még arra, hogy mekkora élmény volt először játszani valamelyik híresebb banda előtt, ez adott talán lendületet nekünk is annak idején, amikor elkezdtünk komolyan zenélni. Így lett a Republic is olyan, amilyen ma, és így mutatjuk meg magunkat a tatabányai közönségnek.

Tatabánya Pont: Kiknek szól a koncert?

Boros Csaba: Mindenkinek. A koncert hangulatán érezhető lesz, hogy családoknak is szól majd, a kicsiktől a nagyokig, éppen ezért a 14 éven aluli gyerekek ingyen jöhetnek a koncertre szülő kíséretében.


Holicsek Szilvia

 Jegyek kaphatók a Tatabánya Pont Irodában, és az ismert jegyterjesztőknél. További információk:
 Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok