Bemutatták Gallai Rezső legújabb könyvét

Minden tatabányai Gallai Rudi bácsija 25. helytörténeti könyvét írta meg. A kiadványt 2012. április 23-án mutatták be a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Házban. A rendezvény még az alkotó számára is meglepetéseket tartogatott.


Gallai Rezső a könyvbemutatón

Most megjelent, főként a bányászattal foglalkozó könyvéből Pruzsina Alice olvasott fel részleteket, majd Gallai Rezsőt Pető Szabina népdalénekes ajándékozta meg megyei népdalokkal. Az eladó köszöntése sem maradhatott el, neki születésnapja alkalmából az ünnepelt helytörténész gratulálhatott. Dr. Káfony Andrásné az Óvárosi Általános Iskola igazgatója beszédében személyes emlékeit kapcsolta össze a könyv lapjain megelevenedőkkel, majd azt kérte az olvasóktól, sűrűn lapozgassák Gallai Rezső mind a 25 helytörténeti könyvét, mert a múlt emlékeinek felidézése fontos feladat. "Remélem, az 50. könyv bemutatóján is köszönthetem az alkotót" – zárta gondolatait az intézményvezető.
Rudi bácsi megköszönte a sok meglepetést, mint elmondta, maga is úgy tervezte, 25. könyvének bemutatója emlékezetes lesz, ám ilyen kellemes pillanatokra maga sem számított. "Nehezen tudom szavakba önteni, amit most érzek. Boldog vagyok" – mondta a város legszorgalmasabb helytörténésze.

Forrás: 24óra

Gallai Rezső könyvei kaphatók a Tatabánya Pont Ajándékboltban is a Fő tér 6. szám alatt.Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok