Az Ízműhely minket is rabul ejtett - 2. rész


Az 1. rész folytatása. Az első rész itt található.


A tulajdonos elmondása szerint, több mint tíz éve dédelgetett álmát valósította meg. Nem véletlen tehát, hogy a már kívülről is impozáns hely piros ajtaján belépve – egy csengőszó kíséretében –tökéletesen kigondolt design, egy valóban szívet és lelket melengető miliő fogad bennünket; fehér bútorokkal, bárszékekkel, kályhával, fotelekkel, téglafallal, tucatnyi burjánzó fűszernövénnyel, bájos kiegészítőkkel. És ott vannak azok a hatalmas üvegablakok, amelyek elé akár már munka előtt is leülhetünk, hogy a nem mindennapi reggeli választékból kifelé bámészkodva szemezgessünk, mielőtt beindulna a mókuskerék. Találunk az étlapon tojásos ételeket, házi készítésű szendvicskrémeket, és a francia gasztronómia egyszerű, de ellenállhatatlan melegszendvicsét, a krok monsieurt, sőt, mint ahogy megtudtuk hamarosan angol reggeli is gőzölöghet előttünk. Nem csoda, hogy a „háziasszonynak” – akinek mindig fülig ér a szája és akad egy-két jó szava vendégeihez – csak11 óra magasságában jut néhány nyugodt perc, hogy felkészülhessen az ebédelni érkezők fogadására. Mielőtt megjönnek az első déli vendégek, akad még pár perc a beszélgetésre, amely során megtudjuk, hogy Kriszta két gyermeke (Marci 11, Panni 10 éves) mellett áll helyt az Ízműhelyben, akik azonban nagyon sokat segítettek pl. a szlogen kitalálásakor vagy a külső-, belső tér kialakítása során. Valósággal ujjongtak, mikor az étlapra felkerült a Panni kedvence, valamint a Marci kedvence hamburger.A fiatal édesanya már kislány korában beleszeretett a gasztronómiába. Ahogy mondja, Jamie Oliveren és a Paprika Tv-n szocializálódott, és a főzőcskézés lassan szenvedéllyé vált. Elkezdett új, saját kreációkat alkotni, amelyekkel a családot, a barátokat már hamar rabul ejtette. Ahogy mondja, alig várta az alkalmakat, hogy vendégül láthassa a rokonságot, a baráti társaságokat, és titkon mindig remélte, hogy egy napon szenvedélye a munkája is lehet majd egyben. „És most eljött ez a nap is, az Ízműhellyel valóra vált az álmom!” – mondja sugárzó arccal, majd hozzáteszi, hogy a legnagyobb hálával a párjának tartozik. Óriási áldásnak tartja, hogy találkozott Gáborral, akivel megtalálta a tökéletes összhangot és a várva várt nagy szerelmet.
„Megismerkedésünk után elmeséltem neki az álmomat, ő pedig mindenben támogatott. Olyannyira, hogy a bistro megnyitása már biztos megvalósításra váró közös tervként élt bennünk. Az összhangot mi sem bizonyítja jobban, hogy a fiatalember már évekkel ezelőtt szintén kacérkodott a vendéglátás gondolatával. „Tehát összeraktuk az elképzeléseinket, és Ízműhellyé gyúrtuk” – meséli az elengedhetetlen mosollyal.Lassan elkezdenek szállingózni az ebédre vágyók, úgyhogy mi is helyet foglalunk a belső térben, ahol a leírhatatlan illatokkal körülvéve már készülnek is a fotók az aznapi levesekről és a desszertről, hogy a kíváncsiak az Ízműhely Facebook oldalán is megleshessék az aznapi kínálatot. A pavlovi reflex egyből beindul, hiszen a látvány és az illat kombinációja leírhatatlan. És ahogy körbenézünk, konstatáljuk, hogy ezzel nem vagyunk egyedül, hiszen hipp-hopp megtelik a hely.


 

Érezhető, hogy a megálmodókban megfogalmazott vágy, miszerint azt szeretnék, hogy a visszatérő vendégek úgy lépjenek be a piros ajtón keresztül, mintha „régi ismerősökhöz jönnének egy jó kis kajára”, abszolút teljesült. Nem csoda, hogy a gyakori teltház alkalmával a vendégeknek kicsit többet kell várakoznia a szokásosnál, de megéri, hiszen az ember úgy távozik az Ízműhelyből, hogy végre megtalálta azt az igényes, prémium minőségű helyet és szolgáltatást, ahová nap, mint nap visszavágyik.

Tatabánya Pont
Fotók: Tatabánya Pont, Ízműhely


Az Ízműhely címe:
Tatabánya-Dózsakert, Erdész út 3.Az 1. rész folytatása. Az első rész itt található.

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

TWITTER

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
 

 

 

 Iratkozz fel az eseményekre!Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok