Az Ízműhely minket is rabul ejtett - 2. rész


Az 1. rész folytatása. Az első rész itt található.


A tulajdonos elmondása szerint, több mint tíz éve dédelgetett álmát valósította meg. Nem véletlen tehát, hogy a már kívülről is impozáns hely piros ajtaján belépve – egy csengőszó kíséretében –tökéletesen kigondolt design, egy valóban szívet és lelket melengető miliő fogad bennünket; fehér bútorokkal, bárszékekkel, kályhával, fotelekkel, téglafallal, tucatnyi burjánzó fűszernövénnyel, bájos kiegészítőkkel. És ott vannak azok a hatalmas üvegablakok, amelyek elé akár már munka előtt is leülhetünk, hogy a nem mindennapi reggeli választékból kifelé bámészkodva szemezgessünk, mielőtt beindulna a mókuskerék. Találunk az étlapon tojásos ételeket, házi készítésű szendvicskrémeket, és a francia gasztronómia egyszerű, de ellenállhatatlan melegszendvicsét, a krok monsieurt, sőt, mint ahogy megtudtuk hamarosan angol reggeli is gőzölöghet előttünk. Nem csoda, hogy a „háziasszonynak” – akinek mindig fülig ér a szája és akad egy-két jó szava vendégeihez – csak11 óra magasságában jut néhány nyugodt perc, hogy felkészülhessen az ebédelni érkezők fogadására. Mielőtt megjönnek az első déli vendégek, akad még pár perc a beszélgetésre, amely során megtudjuk, hogy Kriszta két gyermeke (Marci 11, Panni 10 éves) mellett áll helyt az Ízműhelyben, akik azonban nagyon sokat segítettek pl. a szlogen kitalálásakor vagy a külső-, belső tér kialakítása során. Valósággal ujjongtak, mikor az étlapra felkerült a Panni kedvence, valamint a Marci kedvence hamburger.A fiatal édesanya már kislány korában beleszeretett a gasztronómiába. Ahogy mondja, Jamie Oliveren és a Paprika Tv-n szocializálódott, és a főzőcskézés lassan szenvedéllyé vált. Elkezdett új, saját kreációkat alkotni, amelyekkel a családot, a barátokat már hamar rabul ejtette. Ahogy mondja, alig várta az alkalmakat, hogy vendégül láthassa a rokonságot, a baráti társaságokat, és titkon mindig remélte, hogy egy napon szenvedélye a munkája is lehet majd egyben. „És most eljött ez a nap is, az Ízműhellyel valóra vált az álmom!” – mondja sugárzó arccal, majd hozzáteszi, hogy a legnagyobb hálával a párjának tartozik. Óriási áldásnak tartja, hogy találkozott Gáborral, akivel megtalálta a tökéletes összhangot és a várva várt nagy szerelmet.
„Megismerkedésünk után elmeséltem neki az álmomat, ő pedig mindenben támogatott. Olyannyira, hogy a bistro megnyitása már biztos megvalósításra váró közös tervként élt bennünk. Az összhangot mi sem bizonyítja jobban, hogy a fiatalember már évekkel ezelőtt szintén kacérkodott a vendéglátás gondolatával. „Tehát összeraktuk az elképzeléseinket, és Ízműhellyé gyúrtuk” – meséli az elengedhetetlen mosollyal.Lassan elkezdenek szállingózni az ebédre vágyók, úgyhogy mi is helyet foglalunk a belső térben, ahol a leírhatatlan illatokkal körülvéve már készülnek is a fotók az aznapi levesekről és a desszertről, hogy a kíváncsiak az Ízműhely Facebook oldalán is megleshessék az aznapi kínálatot. A pavlovi reflex egyből beindul, hiszen a látvány és az illat kombinációja leírhatatlan. És ahogy körbenézünk, konstatáljuk, hogy ezzel nem vagyunk egyedül, hiszen hipp-hopp megtelik a hely.


 

Érezhető, hogy a megálmodókban megfogalmazott vágy, miszerint azt szeretnék, hogy a visszatérő vendégek úgy lépjenek be a piros ajtón keresztül, mintha „régi ismerősökhöz jönnének egy jó kis kajára”, abszolút teljesült. Nem csoda, hogy a gyakori teltház alkalmával a vendégeknek kicsit többet kell várakoznia a szokásosnál, de megéri, hiszen az ember úgy távozik az Ízműhelyből, hogy végre megtalálta azt az igényes, prémium minőségű helyet és szolgáltatást, ahová nap, mint nap visszavágyik.

Tatabánya Pont
Fotók: Tatabánya Pont, Ízműhely


Az Ízműhely címe:
Tatabánya-Dózsakert, Erdész út 3.Az 1. rész folytatása. Az első rész itt található.

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán!
SZENT ISTVÁN NAP2018. augusztus 20., hétfő


RÉSZLETES PROGRAM ITT.

 68. TATABÁNYAI BÁNYÁSZNAP
RÉSZLETES PROGRAM ITT.


Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE


Foglalj időben szállást a
68. Tatabányai Bányásznap idejére!
Érdemes!
Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont

 

 

 Iratkozz fel az eseményekre!Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 


 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok