A pozsonyi sétatéren - Autentikus népzenei koncert gyerekeknek


Korpás Éva és Lakatos Róbert koncertje - Korpás Éva az erdélyi, felvidéki autentikus magyar népzene legszebb dallamait hozza el a Jászai Mari Színházba. Közös énekléssel, mondókákkal, játékkal és tánccal (nem csak) gyerkőcöknek.Korpás Éva (fotó: Laurinecz Stella - www.korpaseva.sk)


Korpás Éva népdalénekesnő, akit Magyarországon és a Felvidéken elsősorban gyermeklemezeinek köszönhetően ismernek, és kedvelnek. A népzene mellett a világzene, a jazz és a komolyzene sem áll tőle távol. 1995-től 14 éven át a Tükrös Zenekar énekes szólistája volt. Céljuk a magyar népzene minél hitelesebb tolmácsolása illetve stílusos előadása. Első lemezük 1996-ban Magyar népzene címmel jelent meg. 2001-ben a Népművészet Ifjú Mestere címmel tüntették ki a zenekart, melynek tagjai rendszeresen járnak gyűjteni, így idős muzsikusoktól tanulhatják az autentikus népzenét.

2007-ben elkészítette első önálló, gyermekeknek szóló lemezét, mely a Csalogató címet viseli. Dalaiban a komolyzene, a népzene és a világzene stílusjegyei mellett a jazz is megjelenik, többek közt a zongorista - gitáros Madarász András és a dobos Benkó Ákos jóvoltából. Hangszerelésük különlegessége, hogy a magyar népzene tradicionális hangszerei, a hegedű és a furulya mellett megjelenik a dob és a gitár, ami modern hangzást kölcsönöz népdalainknak. A különféle stílusok finom elegyítésének köszönhetően válik egységessé a dalok hangzása. A lemezen Rudolf Péter színművész is közreműködik.

Korpás Éva korábban főképp a gyermekek körében örvendett népszerűségnek, de a muzsikához való különösen igényes viszonyulásának köszönhetően, a felnőtt közönség számára is valódi élményt nyújt éneke.

Ezen a napon a Jászai-játszó keretében ingyenes játszóházra és kézműves foglalkozásra is várjuk a gyerekeket és szüleiket a színházban 9.00-13.00-ig.

Csoportos foglalás esetén igénybe vehető kedvezményekről érdeklődjön a színház jegypénztárában, vagy a szervezési irodán!

Jegyfoglalásra az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:

Szervezés: 34/309-965; szervezes@jaszaiszinhaz.hu
Jegypénztár: 34/309-966; jegypenztar@jaszaiszinhaz.hu


Helyszín: Jászai Mari Színház, Népház - Tatabánya
Időpont: 2012. december 15. 11.00 óra
Jegyek ára: 1500 Ft

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok