1Úton Nemzetközi Zarándoknap

 

A Mária Út teljes szakaszán egy közös célért, a családokért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió augusztus 16-án. Ez a minden évben megrendezett zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint, köztük Tatabányát is – hangzott el a Felsőgallai templom előtt tartott sajtótájékoztatón.



A kép forrása: www.mariaut.hu

 

Bereznai Csaba alpolgármestertől megtudtuk: az önkormányzat tavaly augusztusban hozott határozatot arról, hogy a rendezvény mellé áll. Fontosnak tartjuk, hogy egy ilyen közösségépítő kezdeményezést támogasson a város, akár a szervezésben, akár a helyiek invitálásában segítséget nyújtva – tette hozzá az alpolgármester.

Szabó Tamás főszervező, a Mária Út Egyesület alapító elnöke elmondta, minden évben Nagyboldogasszony ünnepét követő szombaton rendezik meg a zarándoklatot, melynek útvonala Máriacelltől Csíksomlyóig tart, öt országot és száz települést érintve, 1400 kilométeren. Az 1Úton nemzetközi családi zarándoknapot idén augusztus 16-án rendezik meg, ezzel is alkalmat teremtve a családoknak, hogy együtt töltsenek egy napot a természetben. A Tatabányai Önkormányzat elsőként állt a kezdeményezés mellé, ezzel mintául szolgálva a többi, részt vevő településnek, így adva lokális jelleget a nemzetközi eseménynek – tette hozzá Szabó Tamás.

 


Salamon Hugó, a szervezésben részt vállaló Vértes Agorája szakmai vezetője kiemelte: ahogy Tatabánya, úgy az Agora is követendő mintaként szeretne szolgálni a többi település számára mind a szervezőmunka, mind pedig a közösség kohéziójának elősegítése terén. Fehér Péter, helyi szervező hozzátette: Tatabánya egyedülálló indító helyszín a zarándoklatban részt vevő települések között, hiszen városunkból három irányba: Péliföldszentkereszt, Vértessomló és Zsámbék irányába is indulhatnak a zarándokok, akikhez természetesen út közben is lehet csatlakozni. Péliföldszentkereszt és Zsámbék irányába a zarándoklat augusztus 16-án, reggel hat órakor, míg Vértessomló irányába délelőtt tíz órakor indul a Felsőgallai templomtól. Gyülekező, regisztráció az indulás előtt fél órával.
Az 1Úton Nemzetközi Zarándoklat honlapja illetve regisztráció: 1uton.mariaut.hu

forrás: www.tatabanya.hu



Tatabánya Pont
Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán!







Turul-madár



Figyelem!
Építkezés zajlik a Turul-madár

melletti parkolóban és környékén.
Kérjük,
IDE KATTINTVA
tájékozódjon, mielőtt ellátogat az emlékműhöz.
Az építkezés ideje alatt is látogatható a Turul parkerdő!



Látványterv


 






Jó szerencsét! Emlékév
2016. december 24.-2017. október 8.
KATTINTSON IDE!



 

 



Iratkozz fel az eseményekre!







Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 


 

 







 

 


 

Feliratkozás hírlevélre

Email cím:

Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok